Tapetkalkylator

Det är lätt att räkna ut hur mycket tapet du behöver med vår tapetkalkylator. Fyll i måtten på vägg och tapet så får du veta ut hur många tapetrullar du behöver.

Hur många tapetrullar behöver du?

Du behöver 9 våder.
Vi räknar med att du får ut 3 våder per rulle.
Vi rekommenderar att du köper 3 rullar.

Kom ihåg att vår tapetkalkylator bara ger en uppskattning av det optimala antalet rullar. Om rekommendationen känns felaktig och du får för många rullar, kan du alltid returnera överflödiga rullar.

Så här beräknar du

Vägghöjd: Fyll i total höjd på väggarna, från golv till tak. Normal takhöjd i bostäder idag är 2,4 meter, men standarden har varit olika genom tiderna så mät alltid på plats för att vara säker. Varierar takhöjden i rummet, ange det högsta måttet när du räknar ut tapetåtgång.

Väggbredd: Fyll i total bredd på väggarna som ska tapetseras (summera bredden på samtliga väggar).

Rullängd: Tapetrullens längd är oftast 10,05 meter, men dubbelkolla informationen på produktsidan innan du fyller i måttet här i tapetkalkylatorn. Hitta din tapet här.

Rullbredd: Ange tapetrullens bredd. Vanligtvis 53 cm, du hittar rullbredden i specifikationen på respektive produktsida på vår sajt. Vissa tapeter avviker från standardmåttet, så dubbelkolla detta för att vara säker på att du fyller i rätt mått. Hitta din tapet här.

Mönsterstorlek: Mönster- eller rapportstorlek är ett mått som anger höjden på tapetens mönsterbild. Den upprepas ofta flera gånger på höjden i samma tapetvåd. Detta mått kan variera mycket beroende på vilket mönster tapeten har. Du hittar rätt rapportmått bland specifikationerna på tapetens produktsida. Hitta din tapet här.

Känner du dig osäker?

Snedtak, mönsterpassning och annat kan göra det extra klurigt att räkna ut tapetåtgång. Känner du dig fortfarande osäker, fråga din närmaste återförsäljare! De har lång erfarenhet och hjälper gärna till med både beräkning och tapetseringstips.