bt2340_wallpaperschool_ceiling_hero_mobile.jpg

Tapetseringsskola

Tapetsera taket

Så här gör du

 • Förberedelse: Se till att taket är rent, torrt och jämnt. Om taket är målat med kalkfärg eller limfärg behöver detta tas bort före tapetsering. Fyll eventuella hål eller ojämnheter med spackel och slipa ytan jämn.
   
 • Mätning och skärning: Om du har tillgång till en laser, använd den för att markera ett rakt streck som du kan utgå ifrån. Det hjälper till att säkerställa att tapeten sitter rakt och jämnt. Klipp eller skär våderna vid saxmarkeringarna. Varje våd är numrerad så lägg eller ställ dom i nummerordning innan du börjar tapetsera.
   
 • Applicera lim i taket: Använd endast ett non-woven lim. Rolla limmet i ett tunt jämnt lager längs med taket, en till två våders bredd i taget är lagom.
   
 • Uppsättning av första våden: Börja tapetsera från vänster till höger i taket. Sätt den första våden längs med kanten och längs med det ritade strecket. Använd ett tapetverktyg för att släta ut och pressa bort eventuella luftbubblor. Skär bort överflödig tapet längs kanterna med en tapetkniv och torka bort överblivet lim med en mjuk, fuktig svamp.
   
 • Fortsätt med nästa våd: Sätt nästa våd intill den första våden och passa in mönstret. Upprepa ovan steg med att släta ut, pressa bort luftbubblor, skära rent och torka bort överblivet lim. Fortsätt uppsättningen med resterande våder på samma sätt med lim, mönsterpassning, tapetverktyg, kniv och fuktig svamp.

  Tips! Fyra händer är bättre än två när du tapetserar tak.

  Lycka till med tapetseringen!
   

Ceiling Collection

 
 
 
 
 
 
 
 
{"blockSystemId":"a114c47a-b240-4a70-b736-344e83719d7d"}