AlskadeMonster_Acanthus_Hero_Mobil.jpg

ÄLSKADE MÖNSTER

Acanthus

En riktig klassiker som antagit många skepnader sedan uppkomsten på mitten av 1800-talet. Från mustiga toner till pudriga pasteller, lika älskat då som nu.

Acanthus-3_Image_Roomshot_Bedroom_Item_2009_LR.jpg
Doris_Image_Detail_Item_7406.jpg

Acanthus handtrycktes först år 1840 med hjälp av träblock skurna i päronträ och har därefter levt vidare i många olika färgställningar genom åren.

Dess slingrande ornamentliknande blommönstret gör sig fantastiskt bra på rummets alla väggar, i många olika rum och hem.

Elegant blomsterornament

Här hittar du alla 6 färgställningar

 
 
 
 
 
 
 
 
Acanthus_Image_Roomshot_Kitchen_Item_2011.jpg
Acanthus_Image_Roomshot_Kitchen_Item_2011 kopiera.jpg

En mångsidig palett

År 1966 trycktes Acanthus igen och blev en stor favorit i 60- och 70-talets trendiga färgskala; klargult, rött och blått. Därefter trycktes mönstret i milda pastellfärger under 80-talet för att övergå till dagens mer dova och neutrala bottnar.

Mångsidigheten och alla dessa vackra färgställningar som framställts genom åren, är en av många anledningar bakom mönstrets popularitet.
 
Idag trycks Acanthus med limtryck och är en tapet som passar lika bra i moderna som mer traditionella hem.

Acanthus_Image_Roomshot_Bedroom_Item_2009_LR.jpg
Accanthus_Image_Roomshot_Bedroom_Item_2010_low.jpg
Acanthus_Image_Roomshot_Bedroom_Item_2009_LR kopiera.jpg
Acanthus-2_Image_Roomshot_Bedroom_Item_2009_LR.jpg
Tapeten innehåller en Akantusslinga tillsammans med liljeblommor. Man tecknar de vackraste bladen tillsammans med de vackraste blommorna, trycker med limtryck, så får man en fantastisk tapet! Evigt motiv som aldrig går ur tiden.

Från början var mönstret mycket större, nästan dubbelt i sin storlek, men gjordes mindre för att passa in på en 53 cm bred tapet, säger Sissa Sundling Head of Design på Boråstapeter.

När Acanthus trycktes 1966 togs det även fram matchande tyg till en kökskollektion och blev snabbt en hit. Stilen tog över dåtidens grått i grått tapeter och kökstapeter med motiv som kastruller och rotfrukter.

Acanthus-5352.jpg

Om du vill ha mer av Acanthus

Vi har även tagit fram textilier av detta mönster i en klassisk beige färgskala.

 
 
 
 
 
 
 
 
{"blockSystemId":"e5580d3d-9226-4fab-8101-4a2daa7c572b"}