bt2344_camp_teamstudio_hero_mobile.jpg

Designteamet bakom Boråstapeter studio

Som konstverk på väggen!

bt2344_camp_teamstudio_img1.jpg

Kärleken till tapeter bara fortsätter att växa och det traditionella sättet att klä våra väggar har helt klart gått in i en ny guldålder. Med nya Boråstapeter Studio har ännu fler möjligheter öppnat upp sig för tapetälskaren.

– En fördel är att man själv kan bestämma utsnittet på tapeten, så att till exempel ett stort träd i ett motiv hamnar i fokus, säger Sissa.

– Tapeterna kan även fungera som väggkonst i en öppen planlösning, det blir ett fint sätt att skapa rum i rummet. Det går att leka runt väldigt mycket och tapeterna i sig blir nästan som konstverk, fortsätter Amanda Nordblad, designer.

bt2344_camp_teamstudio_img2.jpg

Öppna dörren till sovrummet – och kliv in i en helt annan värld. Med tapeter från Boråstapeter Studio kan du åstadkomma precis det.

Ett perfekt val

Vill du förvandla taket till en drömsk himmel, låta vardagsrummet bli en rogivande skog eller helt enkelt förhöja din inredningsstil med en djärv fondtapet? Då är måttanpassade tapeter ett perfekt val. Här listar Boråstapeters designers Sissa Sundling och Amanda Nordblad sina favorittapeter och delar med sig av sina bästa tips.

– Till skillnad från klassiska tapeter trycks tapeterna från Boråstapeter Studio med en digital teknik, vilket innebär att man kan måttanpassa tapeten efter det behov man har. Vi kan använda en stor bild och måttanpassa den till en hel vägg eller skapa ett mönster som upplevs fortsätta i det oändliga. Eftersom tapeterna trycks ”on demand” producerar vi bara den mängd som efterfrågas. Det gör att vi kan vara lite mer modiga och testa starkare uttryck, säger Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter.

bt2344_camp_teamstudio_img3.jpg

”Med Boråstapeter Studio har ännu fler möjligheter öppnat upp sig för tapetälskaren.”

Fotografier perfekta som fondtapet

Bland Boråstapeter Studios tapeter syns allt från figurativa mönster till abstrakta former, men även landskapsmotiv.

– En av mina absoluta favorittapeter är Vintage Palms. Det är en tapet med ett exotiskt landskap av palmer. Den finns i flera färgställningar och jag gillar särskilt den som går i en dov, grön nyans. Det blir som ett helt landskap i rummet och ger känslan av att befinna sig i en annan värld, säger Sissa.

– Kulören är lite vintagegrön och åldrad på ett fint sätt, fyller Amanda i.

Sissa lyfter även fram tapeten Greenhouse, som är ett drömlikt fotografi från en veranda.

– Tapeten är som ett stort glasfönster med små rutor och en grön skog utanför. Den är perfekt om man vill skapa en illusion i sovrummet eller att ha som fondtapet i ett mörkare rum. En annan underbar tapet är Clouds Swans, med moln och flygande svanar. Den passar att ha både på väggarna och i taket och är verkligen perfekt för den som vill skapa en drömsk värld i ett sovrum eller barnrum.

– Apropå barnrum så är en av mina favoriter Swanlake, som är ett typiskt barnrumsmönster, fortsätter Amanda. Det är en romantisk tapet som finns i två vintageinspirerade färgställningar.

bt2344_camp_teamstudio_img5.jpg

Enkla att mönsterpassa

Båda poängterar även vikten av att tapeterna ska fungera fint inredningsmässigt – när det kommer till allt från färger och mönster till strukturer.

– En sofistikerad tapet som passar en mer stilren inredningsstil är Limestone. Tapeten är enfärgad och påminner om kalksten, den känns kontinental och samtidigt bohemisk. Tapeten Gradient Painting är en annan tapet som är avskalad men effektfull på samma gång. Den går från mörkt till ljust och ger illusionen av ett högre tak, säger Amanda.

Förutom den stora bredden på mönster och motiv är tapeterna från Boråstapeter Studio enkla att mönsterpassa, berättar hon och förklarar:

– Man mäter sin vägg, lägger till 10 cm på höjden och bredden och behöver inte leta efter passningen på samma sätt när man ska tapetsera. Våderna läggs kant i kant oavsett hur mönstret är.

bt2344_camp_teamstudio_img4.jpg

Slutligen, hur tycker ni att man ska tänka när man väljer tapet?

– Om man ser en tapet och blir förälskad så ska man gå på det! Men om man vill kan man såklart fundera kring vad man vill åstadkomma med tapeten. Den som vill ha en fantasifull tapet i barnens rum kan till exempel leta efter en tapet med ett mönster där det finns mycket att titta på. Medan den som vill skapa en harmonisk känsla i vardagsrummet bör satsa på mjuka färger och ton i ton, säger Sissa.

– Jag tycker inte att man ska övertänka för mycket. Oavsett vilken tapet man väljer blir det en fin förändring, och tapet i sig är väldigt förlåtande, säger Amanda.

bt2344_camp_teamstudio_img7.jpg

Sissa & Amandas favoritter