bt2350_camp_tapettrender_hero_mobile.jpg

Tapettrender 2024

Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, lyfter tre starka inredningstrender för 2024.

I Classic Luxury finns inspiration från det eleganta dukade bordet i kombination med historiens romerska valv. Det svenska allmogearvet visas på ett nytt och lekfullt vis i stilen Folklore. Healing Nature, som den tredje stilen är döpt till, har en tydlig inriktning mot hållbarhet och hantverk där det milda, mjuka gröna står i fokus.


Classic Luxury

Elegant på ett nytt, modernt och luftigt vis.

Vi möter antiken i den internationella stilen Classic Luxury som har drag åt Art Deco. I temat inspirerar det festliga dukade bordet med vita dukar, vackra glas och silverbestick i kombination med romerska valv och grekiska pelare såväl som draperade sidentyger och detaljer i guld.

”Ljuvligt och extravagant, nytt och gammalt blandas och på så vis skapas unika stilar.”

Classic Luxury andas elegans på ett nytt, modernt och luftigt vis. Vi njuter av det ljuvligt extravaganta där nytt och gammalt blandas och på så vis skapas unika stilar.

Färgerna på tapeterna i Classic Luxury är ljusa, lätta och skira med inslag av skimmer och guld. Man hittar även milda terrakottatoner och ljuvliga gröna nyanser, fina till möbler i mörkare träslag.

bt2350_camp_tapettrender_classic_mobile.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 

Folklore

Nytolkning och inspiration från vårt allmogearv.

Inredningsstilen Folklore visar tradition på ett nytt och lekfullt vis med något starkare kulörer, oväntade möten och mönstermixar.

”Tradition på ett nytt och lekfullt vis med något starkare kulörer, oväntade möten och mönstermixar.”

Det svenska allmogearvet inspirerar med nytolkningar av symboler, sagor och traditioner. Vi blandar hantverk med naturliga material som trä och linne tillsammans med mjuka naturtoner som duvblått, terrakottarött och lindblomsgrönt. Även lite starkare kulörer får vara med i spännande möten, också på lister och dörrar.

Med mönstrade tapeter i vackra färger på alla fyra väggar skapas en gemytlig och inspirerande interiör.

bt2350_camp_tapettrender_folklore_mobile.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 

Healing Nature

Grönt är den stora färgen som står för det rofyllda.

Hälsa, meningsfullhet, milt och mjukt. I Healing Nature hittar vi det äkta och genuina där vi tar vara på de fantastiska hantverken som vävda tyger, smide och keramik.

”Naturen och växtligheten visar oss vägen till läkande färger och former, både visuellt och taktilt.”

Vår längtan till natur och växtlighet visar oss vägen till läkande färger och former, både visuellt och taktilt. I denna trend är grönt den stora färgen som står för det rofyllda, som sänker stresshormoner och är läkande.

Även milda naturfärger som mullvad, sand och neutraler i varma toner finns med i detta tema.

bt2350_camp_tapettrender_nature_mobile.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
{"blockSystemId":"e2c43516-9bfc-4332-8f6a-1c306e42b25a"}