VaraDesigners_Hero_Smal_Mobil.jpg

OM BORÅSTAPETER

Våra designers

Vår tapetdesign är resultatet av många olika människors kunskap, kreativitet och lust. Här kan du inspireras och läsa om Boråstapeters designers.

AmandaNordblad_077_SvartVit.jpg

Amanda Nordblad

Inspireras av:

Att vara ute i naturen och trädgården, hus med historia, hantverk, konst och kultur.

På mina väggar:

Mönster! Älskar att ha tapet på väggarna hemma. Omger mig med ting och mönster jag älskar och mixar hej vilt.

Mönster jag designat:

Jag arbetar just nu främst med Boråstapeter Studio, där jag tar fram de flesta mönstren. Men har även arbetat med kollektioner såsom Scandinavian Designers Mini med mönster som Charlie. Även med minilanseringar såsom Wild Animals med bl.a. Madagascar och Serengeti. Till minilanseringen Flowers gjorde jag mönstret Solrosor. Och flera nyheter som kommer snart!

 
 
 
 
 
 
 
 
Jenny_083_SvartVit.jpg

Jenny Hahne Gadd

Inspireras av:

Naturen! Årstidernas och ljusets skiftningar, flora och fauna. De fulländade perfekta och det skeva samsas på ett sådant oslagbart vis i naturen.

På mina väggar:

Det är både högt och lågt. Jag bor i ett gammalt hus i stort behov av renovering. Men vi tar det i lugn och ro och därför samsas just nu nya skönheter som Indigo Garden och Under the Elder Tree med svampmålade 90-tals tapeter i gult och rött. 

Mönster jag designat:

Jag tycker om att skapa mönster med mycket detaljer och inspireras ofta av ett minne, en plats eller en stämning. Skogsparken t.ex. påminner mig om ljusspelet under min svägerskas enorma valnötsträd på Öland. Och Ingrid Marie om att ligga i hängmattan under min mammas underbara – men något ogallrade- äppelträd. Jag gillar när det inte är allt för tillrättalagt utan påminner om naturen så som den är. Kanske kan mönstret locka fram en förnimmelse av en skön gammal trädgård med knotiga äppelträd ur någon annans minne. Några andra favoriter av mönster som jag har ritat är Dahlia Garden, Snödroppe, Midsummer Eve.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Noomi_054_SvartVit.jpg

Noomi Spange

Inspireras av:

Allt vackert och intressant runtomkring mig! En härlig och oväntad färgkombination, färgstänk på golvet i vår fantastiska fabrik, en film, serie eller en riktigt bra roman. Spenderar mycket tid ute i naturen som är och förblir min största och aldrig sinande inspirationskälla.

På mina väggar:

En massa olika skisser och mönster som jag jobbar med just nu! Upptejpade i hela lägenheten. Men självklart en hel del tapet också. 

Mönster jag designat:

Mirage, Umbrella Leaves, Indigo Garden och Under The Elder Tree. Är extra förtjust i när stora former spänner över flera tapetvåder. Jag är en mönsternörd ut i fingerspetsarna, älskar rapporterade mönster i allmänhet och tapet i synnerhet!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Ulrica hurtig-3_009_SvartVit.jpg

Ulrica Hurtig

Inspireras av:

Natur, arkitektur, konst, en känsla eller en stämning. Som designer är jag hela tiden mottaglig för inspiration och samlar intryck, bilder och idéer oavsett var eller i vilket sammanhang jag befinner mig i. Men, det är i naturen jag ändå finner mest inspiration eller i själva sökandet. I research-, koncept- och idéformgivningsstadiet då jag fördjupar mig i ett område, tema eller stilinriktning till en kollektion. Det leder ofta till många nya spännande inspirationskällor. 

En annan inspirationskälla är helhet och sammanhang som man har när man formger utifrån ett varumärke som Boråstapeter. Även själva produktionen med dess olika tekniker inspirerar.

På mina väggar:

Hemma hos oss har vi varma vita toner i olika ytor och strukturer i de flesta rum, som i en ateljé.

Mönster jag designat:

Jag tycker om att skapa ytmönster såsom Linen, Shades och Painter’s Wall. Ytor som berör och skapar en skön stämning i rummet. Annars tycker jag om att göra tapeter som antingen andas mjuk minimalism med geometri eller natur som till exempel Golden Arches, Fredrik och Fredrika eller mer klassiska och traditionella tapetuttryck såsom Love och Vintergröna. 

Mest stolt just nu är jag nog för att stå bak storsäljare såsom Nocturne, Folklore och Linen. Det är trots allt lusten att göra produkter som många tycker om som är själva drivkraften i arbetet för mig.

Hittills har jag själv valt att formge tapetmönster som har ett lugn eller enkelhet i formspråket. En slags uttrycksfull minimalism med mycket känsla och som har en tidlöshet över sig.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Sissa Sundling_029_SvartVit.jpg

Sissa Sundling

Inspireras av:

Att lyssna, lukta och titta på allt vackert i naturen och i min trädgård är min främsta källa till inspiration. Musiken är också viktig, allt ifrån Daft Punk till Bach. Jag spelar själv piano och tänker ofta på musikens takt, ton och rytm, begrepp som återkommer i mönsterformgivningen. Annat som inspirerar är konst och arkitektur, att vandra i en stad, titta på arkitekturen och besöka museer och gallerier är otroligt inspirerande. Sist men inte minst vill jag nämna familjen, vännerna, maten, ölet, filmerna, böckerna och allt annat som skänker lust och inspirerar till nya möjligheter.

På mina väggar:

Tapeter, böcker och samtida konst.

Mönster jag designat:

Anno var en fantastisk kollektion att arbeta med, där jag fick utlopp för mitt historiska intresse och kunde grotta ner mig i tapetfragment, arkivsökande och fantastiska berättelser. Annars är jag stolt över att ha skapat mönstret Alicia och den romantiska tapeten Paradise Birds. Mitt intresse för växter och djur syns även i Sångfåglar där tre olika skönsjungande fåglar sitter i grenar av Schersmin och Mullbär och In the Oak hittar man förutom ett par fåglar ca 20 olika insekter som lever i och av ekträdet.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
{"blockSystemId":"eec99688-32fd-41a7-9b1b-a65666605650"}