Om boråstapeter

Våra trycktekniker

bt2342_tryckteckniker_img2.jpg

En traditionell tryckteknik som funnits i företaget sedan starten 1905.

bt2342_tryckteckniker_img1.jpg

All vår produktion ryms under samma tak i Viared utanför Borås, där våra tapeter trycks med ett flertal tekniker. 

Här finns allt från den äldsta limtrycksmaskin till den senaste digitala printtekniken, allt för att bevara vår rika hantverkstradition samtidigt som vi bevakar den nya tekniken som leder oss framåt mot spännande och nytänkande designmöjligheter.
 

Limtryck

En traditionell tryckteknik som funnits i företaget sedan starten 1905. I hjärtat av fabriken står en gammal limtrycksmaskin och en tapet i denna maskin trycks med ett vått-i-vått tryck och innehåller sju till åtta färger. Det finns också en modern limtrycksmaskin som kan innehålla sex till sju färger. Gemensamt för dem båda är att denna metod ger tapeten en strukturerad yta och en levande karaktär till dess mönster, vilket ger ett handmålat utseende.

bt2342_tryckteckniker_img3.jpg
Tapeter som trycks med

Limtryck

 
 
 
 
 
 
 
 

Djuptryck

En teknik som ger möjlighet till snabbare och större produktion. Idag finns två djuptrycksmaskiner i fabriken. Denna tryckteknik ger en tapet sin detaljrikedom och dess nyanser. En tapet med djuptryck kan innehåll fem till sex färger. I denna maskin trycks våra strukturtapeter som till exempel våra textilliknande Linen-tapeter.

bt2342_tryckteckniker_img7.jpg
bt2342_tryckteckniker_img5.jpg

En teknik som ger möjlighet till snabbare och större produktion.

bt2342_tryckteckniker_img6.jpg
Tapeter som trycks med

Djuptryck

 
 
 
 
 
 
 
 
bt2342_tryckteckniker_img8.jpg

Denna tryckmetod har sitt ursprung i textiltryck och här används schabloner för att trycka tapetens mönster.

bt2342_tryckteckniker_img9.jpg

Screentryck

Denna tryckmetod har sitt ursprung i textiltryck och här används schabloner för att trycka tapetens mönster. Processen är långsammare än de flesta andra trycktekniker, då färgen pressas inifrån och ut samt att tryckytan är desto bredare.

En tapet som trycks med screentryck kan innehålla upp till tre färger och tekniken används ofta tillsammans med djuptryck. Våra tekniska produkter som Kontur, Fiberduk och Recover trycks även på denna och de finns att köpa hos våra återförsäljare.

bt2342_tryckteckniker_img10.jpg
Tapeter som trycks med

Screentryck

 
 
 
 
 
 
 
 

Digitaltryck

Digitalrycket är den senaste av de tekniker vi använder för att trycka våra tapeter. Till skillnad från en tapet som trycks med till exempel limtryck eller djuptryck, kan en digitaltryckt tapet innehålla desto fler färger och erbjuda ett större mönster då den printas ut från någon av fabrikens tre digitaltrycksmaskiner, likt en väldigt stor skrivare. Dessa tapeter trycks vid beställning, något som är utmärkt ur ett hållbarhetsperspektiv.

bt2342_tryckteckniker_img11.jpg
bt2342_tryckteckniker_img13.jpg
bt2342_tryckteckniker_img14.jpg

Dessa tapeter trycks vid beställning, något som är utmärkt ur ett hållbarhetsperspektiv.

bt2342_tryckteckniker_img12.jpg
Tapeter som trycks med

Digitaltryck

 
 
 
 
 
 
 
 
{"blockSystemId":"eec99688-32fd-41a7-9b1b-a65666605650"}